Inspiráció

Lessetek be velünk egy Vitkovics utcai lakás ablakán

Színes, fenntartható, a régi és az új izgalmas keveréke – így jellemezhetnénk azt a pesti lakást, ahol Tóth Tímea enteriőr tervező keze nyomát dicséri minden apró részlet. A lakás igényes enteriőrje szépen illeszkedik a Vitkovics utca hangulatához: egy európai világváros franciás hangulatú részén vagyunk, és bár egy sarokra találjuk a nyüzsgő Astoriát és egy karnyújtásra a „mindig rohanó” Deák teret, itt mégis egy nyugodt, csendes, kicsit kacskaringós, lelassulós utcában találjuk magunkat, ahova nagyon jó hazatérni.

Fotó: Jágity Fanni Fotográfus

A lakás szobáiban a kifinomult stílus és a változatos, friss színek összhangja határozzák meg a hangulatot. Szinte mindenhova, a nappalitól a konyhán át a vendégszobáig, kerültek Plante.-s növények és kaspók, amelyek szerintünk élettel töltötték meg a funkcionálisan is átgondolt tereket. Timi férjével egyébként már korábban is több évet élt Norvégiában, – a Vitkovics utcai lakás elkészülte után, 2023. nyarán pedig újra kiköltöztek -, így az ottani tárgykultúra, a környezettudatosság, a hosszú távra tervezés hatással voltak és vannak a gondolkodásmódjára.

Fotó: Jágity Fanni Fotográfus

Ő az a típusú enteriőr stylist, aki attól sem riadt vissza, ha egy bútordarab nem fér be a liftbe, mindent megold. „Olaszországból hazaszállíttattam a gyönyörű, több mint négy méteres sideborad-ot, ami szerelem volt első látásra, és tudtam, hogy tökéletesen mutat majd ebben a Vitkovics utcai lakásban, a nappali szemet gyönyörködtető dísze lesz. Aztán amikor a szállítók kipakolták és túljutottak a bejárati ajtón, realizálódott, hogy ez a darab bizony nem fér be a liftbe… Nem volt más megoldás, kerestem egy hozzáértő asztalost, aki az egyik illesztés mentén szétvágta a bútort, a lakásban pedig újra összeállította.” – mondja Timi.

Fotó: Jágity Fanni Fotográfus

„Bizonyos tárgyak közelebb állnak az emberhez, mint mások. Hogy miért vonzódunk egy tárgyhoz, az titokzatos és megmagyarázhatatlan. Miért pont ez a tárgy? Van valami közös a tárgyban és bennem? Igen, hiszem. Ezt éreztem például ennek a sideboard-nak a kiválasztásakor is. Olyan dolgokat választunk magunk köré, amelyek így vagy úgy kifejeznek minket, a személyiségünket, az érzéseinket, az, identitásunkat és a jövőképünket. Ha a forma és az arányok, a funkció és az anyag kompozíciója megfelelő, a tárgy szépséget sugároz.”

Köszönjük, hogy részesei lehettünk ennek a projektnek!

Fotó: Jágity Fanni Fotográfus

Helyszín: Budapest, Vitkovics Mihály utcai lakás

Enteriőr styling: Tóth Tímea

Növény styling: Plante.

Budapest, 2023. augusztus 28.

Növényfanatikus vagyok!

Iratkozz fel a hírlevelünkre, hogy 10 % kedvezményt kapj az első rendelésedből, és időben értesülj a Plantés akciókról, hírekről és újdonásgokról.

.

Kereső

VALENTIN NAP

Extra növények a kedvesednek!

TULIPÁNVÁSÁR / Pesten és Budán

RENDELD MEG MOST!