Növénygondozás

A három legjobb növényfelismerő és növénygondozó applikáció, amit ki kell próbálnod

Tudjuk, hogy nem könnyű észben tartani, hogy melyik növénynek pontosan mire van szüksége. Főleg akkor, ha folyamatosan újakkal bővül a zöld család, márpedig ha az ember egyszer szerelembe esik a zöld levelekkel, általában hosszú távú és egyre elmélyülő lesz a növényimádat, aminek következtében mindig újabb cserepesekkel gyarapszik a lakás, így aztán egyre több a megjegyeznivaló. Segítségképp összegyűjtöttük azt a három legjobb növényes applikációt, amelyek garantáltan segítenek abban, hogy hatékonyan ápoljuk és építsük a szobanövényekkel való kapcsolatunkat.

PictureThis – az online növényenciklopédia, ami mindent beazonosít

A Picture This az egyik legnépszerűbb applikáció növények és a növények problémáinak beazonosítására. Több mint 320 000 felhasználó 5-ből 4,8 ponttal illette, nem véletlenül!

Tele van hasznos tippekkel, be lehet állítani emlékeztetőket, de amiről igazán híres, hogy fotók alapján megmondja, milyen növényről van szó, mikre van szüksége, és például azt is, hogy mérgező-e állatok vagy emberek számára. Több mint 10 000 különböző növényt képes beazonosítani 98%-os (!) pontossággal, hála az elég komoly AI rendszernek és sok-sok specialistának.

A másik leghasznosabb funkciója az, hogy – szintén fotó alapján – nagy eséllyel meg tudja mondani, mi a baja a növényednek, legyen szó akár alul- vagy túlöntözésről, kevés vagy túl sok fényről, élősködőkről, bármiről, ami a lefotózott kár okozója. Valljuk be, azért időnként haladó növényimádókon is kit tud fogni egy-egy szokatlan eset, úgyhogy jól jön, amikor kéznél van egy eszköz, ami segít megoldani a problémát.

Amiért még érdemes letölteni ezt az appot, az a 30 millió fős közösség, akikkel nemcsak kölcsönösen gyönyörködhetünk egymás növényes galériáiban, hanem beazonosításokban is tudunk egymásnak segíteni.

A PictureThis-nek sok funkciója fizetős, de már az ingyenes verzió is nagy segítséget nyújthat, főleg kezdő növénybarátoknak.

Ha esetleg valamiért nem válna be, akkor a NatureID is egy szuper alternatíva lehet.

Blossom – növényhatározó, hogy könnyen jobb növénymamák és –papák lehessünk

Szép design, egyszerű használat, 10 000+ növény… Ebben az appban minden benne van, ami szükséges ahhoz, hogy hosszú távon boldoggá tegyük a növényeinket.

Négy fő funkcióra van bontva a felülete: keresésre, ami telis-tele van útmutatókkal, infókkal, csodaszép képekkel illusztrált tippekkel, böngészésre, ahol új növényeket fedezhetsz fel, és persze azt is, hogy hogyan kell azokat ápolni, emlékeztetőkre, ahol értesítéseket állíthatsz be magadnak, és a saját kertedre, ahol a növényeidet regisztrálhatod, és ahol számon tudod tartani, hogy melyiknek mire van szüksége, sőt, még naplót is írhatsz róluk.

Beazonosításra is szuper alkalmazás, és szinte Pinterestként is lehet pörgetni, ha növényes inspirációkra vágysz!

Szeretettel ajánljuk elsősorban azoknak, akik szívesen szánnak időt és energiát arra, hogy a növényeik változását napról-napra közelről figyeljék és dokumentálják egy olyan appban, amire jó ránézni, és ami könnyen kiismerhető.

Az ingyenes verzióban minden funkciója használható, de limitáltan. Ha úgy látjuk, hogy ki tudnád maxolni, akkor érdemes előfizetni a korlátlan használatért!

Elérhető az App Store-ban és Google Play-en is.

Succulent Tracker – és nem halnak meg többé a pozsgásaink

Ha egyszer valaki elkezdi gyűjteni a pozsgásokat, nehéz megálljt parancsolni, na meg számon tartani a folyamatosan gyarapodó szukkulens család igényeit. Kivéve, ha le van töltve a Succulent Tracker!

Ezt az appot a pozsgások szerelmeseinek találták ki, mondhatni: a pozsgásimádókak kötelező. Ki lehet keresni benne a pontos típust, a saját kollekciónkhoz egyesével hozzá tudjuk adni a szukkulenseket, akár – és ez az egyik kedvencünk – becenevekkel együtt!  Sok-sok fontos, és később hasznos infót tárolhassunk itt, be tudunk állatni emlékeztetőt az öntözéshez, akár csoportosan is, hogy nehogy összekeverjük, kit kell hetente kétszer, és kit csak kéthetente öntözni. A növénykéink részletes ápolásának dokumentálása mellett a növekedését és változását fotókkal is színesíthetjük, hogy később büszkén vissza tudjuk nézni a fejlődést.

Tulajdonképpen mindent tud, amit egy növényes applikációnak tudnia kell, csak kifejezetten a pozsgásokra fókuszálva.

App Store-ban és Google Play-en is elérhető.

Kétségbeesés az elsárguló levelek kapcsán? Barna foltok? Totál különböző igények a tápoldatozáskor? Vagy nem emlékszünk, mikor is kellene öntöznünk? Ha okostelefonunk applikációja kéznél van, többé nem jelentenek gondot ezek a kérdések. Egy jó növényes app olyan, mintha saját botanikusunk, kertészünk vagy növénydoktorunk lenne otthon: ezek az appok segítenek a problémákat beazonosítani és kitalálni a megoldást. Használjuk bátran!

Vendégszerzőnk: Gulyás Lídia – @szialidia

2021. május 19.

Hasznosak a növényfelismerő vagy növénygondozó applikációk, ha például elbizonytalanodunk a kedvencünk nevével vagy öntözésével kapcsolatban.

Növényfanatikus vagyok!

Iratkozz fel a hírlevelünkre, hogy 10 % kedvezményt kapj az első rendelésedből, és időben értesülj a Plantés akciókról, hírekről és újdonásgokról.

.

Kereső

VALENTIN NAP

Extra növények a kedvesednek!

TULIPÁNVÁSÁR / Pesten és Budán

RENDELD MEG MOST!