Növénygondozás

Nagy, színes vagy nosztalgikus – ilyenek a legtrendibb szobanövények 2022-ben

Szobanövényekből sosem elég! A Plante.-nál összedugtuk a fejünket és elemeztük a trendeket, majd egy csokorba gyűjtöttük, hogy melyek lesznek azok a növények, amelyek minden bizonnyal a kedvenceitek lesznek 2022-ben. Az ’oversized’, a színes és a nosztalgikus levelek biztosan szembejönnek majd az Instán, a barátnőd lakásában vagy bárhol, ahol növényimádó közösséget találsz!

A környezettudatos életmód része, ha zöld növényekkel, és hosszú élettartamú kaspókkal vesszük körbe magunkat.
Lakberendezési ötletek, különleges növények

Nagy méretű, magas növények – azonnal vonzzák a tekintetet!

Idén tarolni fognak a nagy, teret betöltő szobanövények, mint például egy magas areca vagy büszke kentia pálma, egy izgalmas schefflera fa, vagy egy hatalmas, trópusi hangulatot idéző strelícia. Egy szempillantás, és máris a természetben érzi magát tőlük az ember.  Főleg nagyobb terekben – legyen az egy új otthon, amit most rendeznek be, egy tágas loft vagy nagyobb belmagasságal rendelkező polgári lakás, iroda vagy étterem – itt jól mutatnak ezek a szépségek. Nem elhanyagolható tény, hogy a növények jótékony hatással vannak a közérzetünkre, sőt még zajcsökkentő hatással is bírnak. A lakberendezési trendeket követve biztosan sok nagy növény tavasztól őszig a teraszra vagy a bejárati ajtó elé kerül majd – természetesen vegyük figyelembe az adott növény igényeit, például a fény vagy a légmozgás tekintetében, de általában szuper ötletnek bizonyul, és meghálálják a növények, ha természetes fény éri őket.

Plante. tipp: Akár térelválasztóként is használhatjuk ezeket a karakteres, óriási vagy óriásira növő növényeket!

A nagyobb növények választásakor vegyük figyelembe, hogy méretük ellenére idővel még nőni fognak.
Óriási szobanövényekkel könnyen dzsungelt varázsolhatunk a lakásba

Fehér és rózsaszín foltok – kedvesek, különlegesek és ritkák

Úgy is fogalmazhatnánk, hogy a ’zöld’ levelek nemcsak zöldek lehetnek, hanem akár pinkek, bordók, fehérek… Akármerre nézünk, azt tapasztaljuk, hogy nagy kedvenceitek lettek ezek a tarka, foltos levelek! Egyszerűen odáig van értük a növényimádó közösség nemcsak itthon, de szerte a világon is. Habár a fehér foltok életben tartása egy picit nagyobb szakértelmet kíván, mint az egyszínű, zöld leveles növényeké, hisz itt a növény egy része nem termel klorofillt, mégis elképesztően népszerűek! Hogy miért? Mert különlegesek, ritkák és varázslatosan néznek ki. Általában nincs két ugyanolyan növény, a szaporítás során mindig más mintázatok jönnek létre a leveleken, pontosan ez is adja az extraságukat: mindegyik növény külön egyéniség, külön karakter lesz tőle.

PLANTE. tipp: Mivel ezekben a növénylevelekben kevesebb a klorofill, általánosságban elmondható, hogy több fényre lesz szüksége a „tarka”, „variegated” növénynek, mint az egyszínű, zöld társának. Ha a foltos növényed nem kap elég fényt, elkezdi bezöldíteni, besötétíteni a világosabb részeit, azaz pont a foltossága veszik majd el. Érdemes őket desztillált vízzel öntözni, és kevesebbet tápoldatozni, mint a hagyományos társaikat, mert érzékenyek a csapvízben lévő ásványi anyagokra és nyomelemekre, ill. ha picit is túltápozod őket, könnyen kipusztulhatnak, mert a gyökereik akadályozva lesznek abban, hogy megfelelően felvegyék a vizet.

Ha a beszerzési forrásunk egy szobanövény webshop, számítsunk rá, hogy egy különleges szobanövény nem biztos, hogy teljesen ugyanúgy néz ki, mint ahogy a képen látszik, mert minden egyes növényen más és más lehet a fehér foltok mintázata.
 A zöld, fehér foltos szobanövények különleges gondozást, törődést igényelnek

Szobanövény webshop – itt foltos növényeket is találsz!

90’s comeback – fikuszok, páfrányok és shefflerák

Klasszikus, elegáns és kedvesen nosztalgikus hangulatba jössz tőle, mi az? Ha visszagondolsz a saját, vagy szüleid 90-es évekbeli lakására, biztosan beugrik egy apró levelű fikusz, egy terebélyes szobapáfrány, egy ’síró’ könnyezőpálma, egy kúszó borostyán vagy egy shefflera. Ezeknek a növényeknek ma mind újra nagy divatja van – nemcsak a viszonylag könnyű gondozásuk miatt, hanem a klasszikus levélformáik és a kedves emlékeket idéző hangulatuk miatt is. Ha otthonos, barátságos szobákra vágyunk, ne hagyjuk ki a lakás enteriőrjéből a „nagymama” növényeket. Csak egy pillantás rájuk, és máris megtelelik a szívünk melegséggel, szeretettel.

A zöld növények a lakásban békés, megnyugtató hangulatot árasztanak
Könnyen gondozható, klasszikus növények, a 90-es évek hangulatát idézik

Akár követjük a trendeket, akár nem, az biztos, hogy ha növényekkel vesszük körbe magunkat, jót teszünk vele a testünknek és a lelkünknek is. Egy lakásból a növények segítségével válik igazi otthon, és a növények kellemesebbé teszik a napjainkat is: a szobanövényektől tisztább lesz a levegőnk, vidámabb a hangulatunk, alacsonyabb a vérnyomásunk, növényes környezeteben ráadásul hatékonyabban dolgozunk, többet mosolygunk. Egy szó mint száz: a növények a barátaink.

Nézd meg a Plante., a slow lifestyle növénybolt aktuális növénykínálatát ITT.

2022. április 27.

Növényfanatikus vagyok!

Iratkozz fel a hírlevelünkre, hogy 10 % kedvezményt kapj az első rendelésedből, és időben értesülj a Plantés akciókról, hírekről és újdonásgokról.

.

Kereső

VALENTIN NAP

Extra növények a kedvesednek!

TULIPÁNVÁSÁR / Pesten és Budán

RENDELD MEG MOST!