Begonia Maculata

Pöttyös begónia

5.400 Ft

Különleges, karakteres megjelenésű, és egyben rendkívül nagy népszerűségnek örvendő szobanövény. Mivel nem egyszerű hozzájutni, igazi ritkaságnak számít. Sötétzöld levél, fehér pöttyök, bordós árnyalatú fonák és apró, szintén fehér virágok jellemzik.

Termék mérete: 14 cm

Availability: Készleten

FÉNY

Tűző naptól védett, de viszonylag fényes helyet keressünk neki.

VÍZ

Két öntözés között hagyjuk, hogy a talaj valamelyest kiszáradjon. Kedveli a páradús levegőt, a közvetlen párásítást azonban nem szereti.

EXTRA

Levélnyelei kiválóan tárolják a nedvességet, így ha elfelejtettük megöntözni, kapunk még egy kis plusz időt, hogy eszünkbe jusson ezt pótolni.

Érdekesség:

A begóniafélék a meleg mexikói területek lakói, innen indultak útnak, hogy sokféleségükkel és szépségükkel meghódítsák a világot. Könnyen szaporítható és keresztezhető, ezért a nemesítők igen hamar felfedezték és újabb variációkat alkottak ezekből a már eredendően különleges növényekből. A legtöbb termesztett hibrid a természetben nem fordul elő, de botanikus kertekben igen szép állományokkal találkozhatunk.

Neked ajánljuk

Növényfanatikus vagyok!

Iratkozz fel a hírlevelünkre, hogy 10 % kedvezményt kapj az első rendelésedből, és időben értesülj a Plantés akciókról, hírekről és újdonásgokról.

Kereső

VALENTIN NAP

Extra növények a kedvesednek!

Online tulipánvásár:

vigyél egy kis tavaszt a februárba!