Görög oregánó mag

2.500 Ft

A görög oregánó a közönséges oregánó egyik alfaja, sokkal erősebb ízzel és illattal. A gyönyörű fehér virágokkal díszített görög oregánót állítólag maga Aphrodité, a szerelem görög istennője találta fel! Ez a mítosz vezetett ahhoz a görög hagyományhoz, hogy a friss házasokat a gyógynövény koszorúival koronázzák meg. Az „oregánó” kifejezés a görögből lazán fordítható „a hegyek örömének”, ami találó elnevezése annak a növénynek, amely szülőföldje természetes sziklás élőhelyén található. Az évszázadok során az oregánó kulináris és gyógyászati felhasználása a „fűszerúton” terjedt el Európából Kínába, majd az olasz hadjárat során felfedező amerikai katonáknak köszönhetően elérte az Újvilágot.

A csomag 1000 magot tartalmaz. Beltéri vetés: február-március, kültéri vetés: április-június. Napos helyre ültessük. Vonzza a méhket és a pillangókat. Fogyasztás előtt csípjük ki a kis ágakat, leveleket a növényről. Az optimális hatás elérése érdekében a leveleket közvetlenül a növény virágzása előtt szedjük le. Bár az olaszok között máig dúl a vita, hogy kell-e oregánót tenni a pizzára vagy sem, szerintünk szuperül illik számos paradicsomos ételhez, így a pizzához is, ráadásul baktérium-, vírus- és gombaölő hatású.

Készleten

Product price
Additional options total:
Order total:

Neked ajánljuk

Növényfanatikus vagyok!

Iratkozz fel a hírlevelünkre, hogy 10 % kedvezményt kapj az első rendelésedből, és időben értesülj a Plantés akciókról, hírekről és újdonásgokról.

.

Kereső

VALENTIN NAP

Extra növények a kedvesednek!

TULIPÁNVÁSÁR / Pesten és Budán

RENDELD MEG MOST!