Olasz bazsalikom mag

2.500 Ft

A genovai bazsalikom talán a világ leghíresebb édes bazsalikom fajtája. A pesztóban való felhasználásáról ismert, legjobb genovai bazsalikomot az olaszországi Genovában termesztik. Szóval, miért olyan különleges a genovai bazsalikom? Kerek levelei sötétzöldek, és mattabbnak tűnnek, mint a közönséges bazsalikomnak. Az íze is „mattabb”, ha lehet így mondani – a bazsalikom íze koncentráltabb és valahogy kevésbé édes. A genovaiak nagyon komolyan veszik szeretett baxaicò-jukat (ahogy ők nevezik) és pesztójukat. A genovai bazsalikom még DOP (oltalom alatt álló eredetmegjelölés) státuszt is kapott az olasz kormánytól.

A csomag 120 magot tartalmaz. Beltéri vetés: február-március, kültéri vetés: április-június. Világos vagy félárnyékos helyre vessük. Vonzza a méheket és a pillangókat. Fogyasztáshoz folyamatosan csipkedhetjük a leveleit, ilyenkor egy kis pohár vízben, hűvös, sötét helyen sokáig eltarthatjuk. A bazsalikom serkenti az étvágyat és javítja a hangulatot, készíthetünk belőle például pesztót vagy gyógyteát.

Készleten

Product price
Additional options total:
Order total:

Neked ajánljuk

Növényfanatikus vagyok!

Iratkozz fel a hírlevelünkre, hogy 10 % kedvezményt kapj az első rendelésedből, és időben értesülj a Plantés akciókról, hírekről és újdonásgokról.

.

Kereső

VALENTIN NAP

Extra növények a kedvesednek!

TULIPÁNVÁSÁR / Pesten és Budán

RENDELD MEG MOST!