Strelitzia Reginae nagy

Papagájvirág

25.000 Ft

Nagyméretű, hosszú levélnyélen ülő levelei mutatós szobanövénnyé teszik, ám népszerűségét nemcsak ennek, hanem a mesés színű és különös alakú virágainak is köszönheti. Ezek a téli hónapokban narancs és kék színben pompáznak. A növény igazán könnyen gondozható, kezdő kertészek is nyugodtan próbálkozhatnak vele.

Termék mérete: 27 cm

Availability: Készleten

FÉNY

Világos helyet válasszunk neki.

VÍZ

Közepesen vízigényes, az öntözések között várjuk meg, amíg a föld kiszárad. Nyáron több vizet igényel, ilyenkor akár folyamatosan nyirkosan is tarthatjuk.

EXTRA

A fiatal tövek még nem képesek a virágzásra, a növény körülbelül 10-15 éves korában virágzik először, így ha hamar szeretnénk virágainak szépségében gyönyörködni, érdemes egy idősebb példányt beszerezni.

Érdekesség:

Dél Afrikából származó lágyszerű növény, amely először a 17. században érkezett Európába. Nyáron akár a kertbe vagy balkonra is kitehetjük, de lakásban is elérheti a 1,5-2 méteres magasságot. A szobában töltött idő után a napfényhez fokozatosan szoktassuk hozzá, hogy levelei ne égjenek meg.

Neked ajánljuk

Növényfanatikus vagyok!

Iratkozz fel a hírlevelünkre, hogy 10 % kedvezményt kapj az első rendelésedből, és időben értesülj a Plantés akciókról, hírekről és újdonásgokról.

Kereső