Növénygondozás

Tippek és szakértői cikkek: fény, víz, tápanyag, 
ültetés és átültetés, szoba- vagy balkonnövények, 
zöld lakásdzsungelek, zöldségek, fűszerek…

A három legjobb növényfelismerő és növénygondozó applikáció, amit ki kell próbálnod

Nem könnyű észben tartani, hogy melyik növénynek mire van szüksége. Használj növényhatározó appokat kérdés vagy betegségek esetén!
Hasznosak a növényfelismerő vagy növénygondozó applikációk, ha például elbizonytalanodunk a kedvencünk nevével vagy öntözésével kapcsolatban.

További cikkek

A palántanevelés igazi boldogság: látjuk palántából kifejlett növénnyé nőni, termést hozni a zöldségünket!

Zöldségtermesztési kalauz: palántanevelés könnyedén, akár városban is!

A friss zöldségek – mint például zamatos paradicsom, ropogós cukkini, csípős chili, illatos édeskömény vagy vitamindús édesburgonya – gyakran gyönyörű színekben pompáznak a szupermarketek polcain szezontól függetlenül is, az év bármely szakában vagy beszerezhetőek szezonálisan termelői piacokon, de ha idáig még nem tetted, próbáld ki most, hogy te magad termeszted!

Tovább
Évente egyszer - a legjobb, ha tavasszal -, érdemes a szobanövényeinket friss, tápanyagdús virágföldbe átültetni.

Szobanövények átültetése tavasszal? Ezekre ügyelj!

Ha tavasz, akkor itt az ültetés ideje! A szobanövények gondozásának egyik fontos időszaka ez, hiszen ahhoz, hogy gondos növénymama vagy –papa legyen valaki, időnként szükséges átültetni a növény-„gyerekeket”. A tavaszi átültetés nem ördögtől való, még akkor sem, ha ez lesz az első alkalom, amikor mi magunk állunk neki.

Tovább

Szobanövény-dzsungelek a koronavírus idején

Tízből kilenc ember legalább egy új szobanövényt szerzett be a koronavírus tavaszi megjelenése óta, derül ki a felmérésünkből . A karanténos időszakban több időt töltünk otthon, mint előtte bármikor: mozi, koncert és éttermi vacsora helyett egyre többen fedeznek fel új hobbikat, ilyen új kedvenc lett a növények gondozása is.

Tovább

Hogyan legyen stílusos a balkonunk nyáron, avagy szobanövények a teraszon

Habár az időjárás mostanában párszor megviccel bennünket, és hiába írunk júniust, olykor őszbe hajló, esős-szeles napokat élünk, azért a nyár biztosan nem marad el! Sőt, mire ezt a cikket olvasod, talán már be is robbant. A kellemes napsütésben pedig nemcsak mi, de bizony a szobanövényeink is kikívánkoznak a teraszra, ráadásul így a balkonunk is hangulatosabb és árnyékot adóbb lesz, tele csodaszép növényekkel. Összeszedtünk néhány szempontot, hogy mire érdemes figyelni, amikor a zöld leveles szobanövényeket kitesszük a szabadba.

Tovább

Öntözés – Mikor? Miért? Hogyan?

A víz nem csak számunkra, emberek számára nélkülözhetetlen lételem, hanem a növényvilág számára is. A víz a működtetője számos fiziológiai és biokémiai folyamatnak, ezért úgy gondoljuk elengedhetetlen, hogy a növénytartás során néhány szót írjunk róla. Növényeink öntözése korántsem tűnik nehéz feladatnak, ahhoz azonban, hogy szép növényeink lehessenek, érdemes betartanunk egy-két általános szabályt.

Tovább

Ültetés – Mikor? Hogyan? Mibe?

A növénytartás egy bizonyos pontján szükséges lesz átültetni a növényeinket, ehhez szeretnénk egy kis segítséget nyújtani azoknak, akik néhány lépésben bizonytalankodnak.

Tovább

Növényfanatikus vagyok!

Iratkozz fel a hírlevelünkre, hogy 10 % kedvezményt kapj az első rendelésedből, és időben értesülj a Plantés akciókról, hírekről és újdonásgokról.

Kereső